Vučić

Brisel "snažno zamjera" Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji

  • Извор: Агенције
  • 18.02.2023. 11:52

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj "snažno je zamjerio" Srbiji što ne uvodi sankcije Ruskoj Federaciji, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas u Minhenu sastao sa Boreljom.

Vučić je na Instagramu napisao da su razgovori sa Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine bili otvoreni i da se "uskoro nastavljaju".

Predsjednik Srbije se i juče u Minhenu sastao sa Boreljom i najavio da će se danas ponovo sastati sa njim, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj istakao je danas da su prijedlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politkom EU ključni za evropski put Srbije.

Borelj je naveo da je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije, uoči dijaloga na visokom nivou koji će biti održan 27. februara i kojem će prisustvovati.

"Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom prijedloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politkom EU. Obje stvari su ključne na putu Srbije ka EU", napisao je Borelj na Tviteru.