Premijer Srbije

Brnabić: Bez većih incidenata, privedene 64 osobe

  • Извор: СРНА
  • 17.09.2022. 20:31

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je dan u Beogradu protekao bez većih incidenata, da je povodom "Evroprajda" bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP-a, od kojih je 10 lakše povrijeđeno, dok su privedene 64 osobe.

Brnabićeva je na konferenciji za novinare u Beogradu izrazila svoju ličnu zahvalnost i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, ili velikoj većini građana Srbije i Beograda, jer su pokazali toleranciju i razumijevanje, i na prvom mjestu brigu prema državi.

"Razumjeli su sve ono o čemu smo pričali poslednjih dve nedelje, pozivali i na stabilnost i na jedinstvo", navela je Brnabićeva.

Ona je naglasila da je najveći broj građana Srbije to poslušao.

"Zahvaljujući prije svega njima, imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru i ja sam na to veoma ponosna", rekla je Brnabićeva.

Ona je posebno zahvalila sivm pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativne agencije, jer su obezbijedili da Beograd bude siguran grad.

Brnabićeva je navela da je bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP-a na ulicama Beograda. "Imamo nažalost 10 policajaca lakše povređenih", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je pet vozila interventne policije oštećeno i da je ukupno 64 lica privedeno.

"Imali smo samo dva incidenta. To je bio sukob sa određenim grupacijama na Slaviji i u Karađorđevom parku. Pripadnici MUP-a su reagovali i riješili problem, obezbijedili da se incidenti dalje ne šire", istakla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je najljepša slika Beograda i Srbije to da se održalo do sad mnogo događaja u okviru "Evroprajda", a nije se desio nijedan veći incident.

U Beogradu je danas održana šetnja "Evroprajda" skraćenom rutom, uz manje incidente sa protivnicima prajda.

Kako javljaju beogradski mediji, šetnja "Evroprajda" je održana od zgrade Ustavnog suda Srbije do obližnjeg Tašmajdanskog parka.

Za vrijeme prajd šetnje čula su se crkvena zvona, a protivnici parade su u nekoliko navrata uspjeli da se probiju do učesnika šetnje, ali ih je policija odvodila.

U šetnji su, osim evropskih zvaničnika, viđeni i ambasadori zapadnih zemalja, među kojima i američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.