Предсједница Владе Србије

Брнабић: Било је јасно да опозиција припрема протесте током читаве кампање

  • Извор: СРНА
  • 19.12.2023. 21:02

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је, поводом протеста опозиције окупљене испред листе "Србија против насиља", да је било потпуно јасно да је опозиција припремала протесте током читаве кампање и додала да опозиционе странке нису имале план, програм ни циљеве које би представиле на изборима.

- Нису причали о томе шта би урадили или шта ће урадити за грађане Београда и за грађане широм Србије, за наш народ. Управо супротно, њихова кампања се фокусирала само на мржњу према Александру Вучићу, на то да што више повреде њега лично и увреде његову породицу како би га некако избацили из баланса - рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Брнабић је навела да дио опозиције покушава да добије власт путем револуције на улици.

- Ми смо рекли у сваком тренутку, уколико глас народа буде такав да неко други има повјерење, ми ћемо честитати, идемо у опозицију. Стабилност Србије је најважнија и најважније је да слушамо наш народ - указала је она.

Коментаришући оптужбе опозиције у вези са гласањем грађана из Републике Српске, Брнабић је објаснила да су ти људи грађани Србије.

- Баш као што неко ко је држављанин Србије, а живи 15, 20 година или 25 година у Лондону, има право да гласа и гласа. И тим гласовима се они поносе, али кад гласа неко из Републике Српске који ту живи практично, онда они не могу - указала је Брнабић.

Према ријечима предсједнице Владе Србије , границу између Републике Српске и Србије је на изборни дан прешло 20.368 људи.

- Читав тај дан 17. децембра границу је прешло 20.368 људи. То су и странци, много њих људи који немају наше држављанство, и много њих дјеца. Дакле, ви разумијете да то везе са везом нема - објаснила је Брнабић.

Брнабић је истакла да опозиција још увијек није уложила приговор у вези са регуларностима избора ни у Градску изборну комисију, ни у Републичку изборну комисију.

- Али бију људе испред Републичке изборне комисије, покушавају насилно да уђу, покушавају да уђу са хладним оружјем, са палицама, пендрецима, ножевима и тако даље, та Србије против насиља. Зато што не знају да Републичка изборна комисија није надлежна за изборе у граду Београду - оцијенила је Брнабић.

На питање да прокоментарише свједочење активисте Странке слободе и правде који је навео да добија новац од Драгана Ђиласа да праве нереде на улицама, Брнабић је рекла да је МУП отворио званичну истрагу поводом тог питања.

- И добро је што је Министарство унутрашњих послова реаговало, мени је невјероватно да смо ми видјели ту количину насиља јуче, то је дакле дан послије избора, од стране те коалиције Србија против насиља - нагласила је Брнабић.

Захвалила је грађанима који су гласали за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

- У недјељу су изашли у огромном броју на биралишта, искористили своје демократско право и да им се захвалим на невјероватном повјерењу које су указали, прије свега Александру Вучићу и читавој листи 'Александар Вучић Србија не сме да стане', како у парламенту тако и у локалним самоуправама, укључујући и град Београд - навела је Брнабић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм