Premijer Srbije

Brnabić: Gasni interkonektor sa Bugarskom biće gotov iduće godine

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2022. 17:34

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom da je rok za izgradnju gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske naredna godina, ali da su u planu i drugi elektroenergetski projekti.

Brnabićeva je istakla da za Srbiju punopravno članstvo u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i uvjerena je da će podrška i saradnja sa partnerima iz Unije nastaviti da daje vidljive rezultate, posebno u konkretnim oblastima poput zelene agende, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Žiofre je rekao da će novi gasni interkonektor sa Bugarskom značajno povećati količinu gasa i obezbijediti čistiju životnu sredinu.

On je dodao da će sprovođenjem ovog projekta EU nastaviti podršku Srbiji i zapadnom Balkanu radi daljeg poboljšanja energetske infrastrukture i bezbjednosti.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima da Srbija ubrza i poveća efekte finansijske pomoći EU kroz program "IPA tri", kao i o napretku Srbije u procesu evrointegracija.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм