Premijerka Srbije

Brnabić: Mediji u BiH brutalno ugrozili bezbjednost Vučićevog sina

 • Izvor: Srna
 • 11.01.2023.12:33

Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je da su mediji u BiH objavom ličnih podataka Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, u danu kada se vraća iz Republike Srpske brutalno ugrozili njegovu bezbjednost.

"Najdirektnije, brutalno ugrožavanje bezbednosti Danila Vučića. Mediji iz BiH bez zaštite ličnih/osjetljivih podataka objavljuju ko je u pratnji Danila, čime su naoružani, broj pasoša, broj mobilnog telefona, marke vozila, registracije, kada će preći koji granični prelaz", objavila je Brnabićeva na Twitteru.

Brnabićeva je napomenula da se sve to objavljuje dok je Danilo Vučić još u BiH.

"Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima. Pa ko želi - nek izvoli!", navela je Brnabićeva i upitala kako je nešto tako uopšte moguće?.

Ona je na Twitter postavila i dopis Ambasade Srbije upućen Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, koji je objavio sarajevski portal "istraga.ba", a u kojem se obavještava o dolasku Danila Vučića u Republiku Srpsku, sa svim podacima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije, reagujući na napade na njegovog sina Danila zbog toga što je otišao na proslavu Dana Republike Srpske u Banjaluku i Istočno Sarajevo, rekao da je ponosan što su njegovom starijem sinu ljubav prema Republici Srpskoj i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji važnije od svih drugih stvari. 

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.