Premijer Srbije

Brnabić: NATO jedva čeka da Srbi urade bilo šta da reaguju

  • Извор: РТ Балкан
  • 29.05.2023. 10:50

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija na Kosovu i Metohiji nikad teža i zahvalila je srpskom narodu što su do te mjere dostojanstveni i mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, svoje domove i svoju državu Srbiju.

"Čini mi se da bi NATO i Kfor jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju", rekla je ona i dodala da nema da kaže ni jednu lijepu riječ o partnerima u EU ni u okviru Kfora.

Okačena zastava Srbije na oklopno vozilo tzv. kosovske policije

Okačena zastava Srbije na oklopno vozilo tzv. kosovske policije

"Njihova reakcija je zakasnela, trebalo je da budu tamo u petak kako su danas", rekla je premijerka i pozvala se na Rezoluciju 1244 i dodala da oni ne štite demokratiju ni institucije, već uzurpatore od građana.

Poručila je da ipak moramo da čuvamo mir, jer tako čuvamo ne samo živote našeg naroda, već i njihov opstanak.

Napeto na KiM: Škole i vrtići ne rade; Kosovska policija koristila suzavac protiv zaposelnih

Napeto na KiM: Škole i vrtići ne rade; Kosovska policija koristila suzavac protiv zaposelnih

"Čuvamo Srbiju na KiM i od toga nećemo odustati. Teška su vremena, pratimo situaciju iz minuta u minut, ali ovoliko poštovanje bilo kakvih demokratskih principa od međunarodne zajednice je zapanjujuće, toliko je ogoljeno i govori o njima", kaže Brnabić.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da su pripadnici Vojske Srbije na pozicijama da mogu u svakom trenutku da reaguju.

"Vojska ostaje u tom stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsjednika Srbije", kaže Vučević.

Podsjetimo, od jutros u opštini Zvečan, Zubin Potok i Leposavić vlada opsadno stanje. Građani se okupljaju ispred zgrada opštine koje su opkolili kosovski specijalci i snage Kfora. 

Dodik: Iza Srba na Kosovu i Metohiji stoji čitav srpski korpus

Dodik: Iza Srba na Kosovu i Metohiji stoji čitav srpski korpus

U opštini Zvečan nalaze se oklopna vozila kosovske policije za razbijanje demonstracija.

Jake kosovske policijske snage opkolile su zgradu opštine. Njihovi specijalci naoružani su dugim cijevima, imaju štitove, pancire i svi nose gas maske.

Odmah ispred njih postavljen je obruč Kforovih vojnika, među kojima su poljske i američke snage, i primjećeno je da uz cijevi nose duple šaržere i gas maske.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)