Напади појединих медија

Брнабић о доласку гласача из Српске: Шта је ту незаконито?

  • Извор: Курир
  • 17.12.2023. 18:03

Владимир Димитријевић, предсједник Републичке изборне комисије (РИК) коментарисао је на прес конференцији наводно окупљање људи из Републике Српске код Београдске арене. Овим поводом, на свом налогу на мрежи "X" огласила се и премијерка Србије Ана Брнабић.

- Господо из Шолакових медија, шта је овдје неправилност/незаконито - људи наши држављани, уписани у бирачки списак (који не показује одступање од претходних избора), долазе организовано, гласају на мјестима гдје опозиција има 80% контролора + 5.600 међународних посматрача - написала је премијерка и додала:

- Нико не може да гласа без валидног документа и ако није у бирачком списку. Пласирање полуинформација зарад креирања хаоса. И тако читав дан - рекла је она.

РИК је током посљедње конференције коментарисао и наводно окупљање људи код Београдске арене, које је потекло од Владимира Драгаша, представника испред "Не давимо Београд" и Владимира Петровића, представника испред Странке слободе и правде.

- Морам да напоменем да тамо нема бирачког мјеста и да није законом забрањено да се људи окупљају и да уколико им је то уопште била намјера иду на гласање на неко бирачко мјесто - речено је на конференцији РИК-а.

- Што се тиче чланова РИК-а који су самоиницијативно били тамо, надлежност и овлашћења чланова чланова РИК-а односи се искључиво на координацију са осталим органима за спровођење избора, односно са локалним изборним комисијама и бирачким одборима, не на комуникацију са окупљеним грађанима. Уколико је дошло до било каквих инцидената, сваки покушај насиља најоштрије осуђујем, и уколико их је било, уколико су се догодили, ја их молим да о томе обавијесте надлежне органе - речено је на сједници РИК-а.

Како је истакнуто - уколико су у питању заиста људи из Републике Српске, који имају двојно држављанство и уписани су у бирачки списак, они имају право да гласају, а законом није забрањено да се окупе како би отишли на гласање.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм