Кандидат за предсједника Скупштине Србије

Брнабић: Повлачење признања тзв. Косова највећи успјех власти

  • Извор: Танјуг
  • 18.03.2024. 17:03

Највећи успјех актуелне власти то што је од 2012. године 28 држава повукло признање лажне државе Косово, изјавила је данас кандидат за предсједника Скупштине Србије Ана Брнабић.

Говорећи на сједници Скупштине Србије, Брнабић је рекла да се до 2012. године на КиМ изгубило буквално све што је могло.

“Да би се Запад и западни партнери некако добровољили, почевши од 2001. године, када је тадашња власт пустила на слободу више од 1.800 албанских терориста. И тако се кренуло. Па онда преко 2004. године, када је био погром српског народа на КиМ, када су власти у Београду ћутале и нису радиле апсолутно ништа”, рекла је Брнабић.  

Она је додала да су тадашње власти из својих кабинета гледале како горе и Девич и Богородица Љевишка, и како се етнички чисте од Срба шест градова и девет општина на КиМ, како се протјерују људи, малтретирају старци, тјерају дјеца.   “Па онда 2008. проглашење независности од стране групе људи у Приштини, где је тада наша власт издала једно саопштење за медије. Па 2010. година, када се пребацују преговори из Уједињених нација, где имамо и пријатеље и партнере и које не признају ту тзв. лажну републику Косово, пребацују се у Брисел и тако даље”, навела је Брнабић.

Истакла је да је уз повлачење признања тзв. Косова, највећи успјех актуелне власти - јединство српског народа на КиМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина