Mandatar za sastav nove vlade Srbije

Brnabićeva predstavila imena 28 ministara

 • Izvor: Srna
 • 25.10.2022. 16:27

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić predstavila je imena kandidata za 28 ministarskih mjesta, a Vlada će imati jednog zamjenika premijera i dva potpredsjednika Vlade, dok će troje ministara biti bez portfelja.

Lider SPS-a Ivica Dačić biće zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević biće potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, dok će Siniša Mali ostati ministar finansija i biti potpredsjednik Vlade.

Dosadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović biće ministar unutrašnje i spoljne trgovine, dok će ministar privrede biti dosadašnji generalni direktor "Beogradskih elektrana" Rade Basta.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu ekologije i zaštite životne sredine Јelena Tanasković, a na mjestu ministra za zaštitu životne sredine ostaće Irena Vujović.

Bivši zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić biće ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministar rudarstva i energetike ekonomista Dubravka Negre, Maja Popović ostaće na mjestu ministra pravde, Maja Gojković na mjestu ministra kulture, a Branko Ružić na mjestu ministra prosvjete, dok će Milan Krkobabić ostati ministar za brigu o selu.

Dosadašnji direktor BIA Bratislav Gašić biće ministar unutrašnjih poslova, a poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović biće ministar za upravu i lokalnu samoupravu.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov biće ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a nekadašnji šef Pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o pristupanju EU Tanja Miščević - ministar za evropske integracije.

Novi ministar zdravlja biće ugledni hirurg Danica Grujičić, ministar za nauku, tehnološki razvoj i inovacije biće sadašnji direktor beogradskog Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Јelena Begović.

Dosadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković biće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok će dosadašnji ministar na tom mjestu Darija Kisić preuzeti resor brige o porodici i demografiji.

Ministar za turizam i omladinu biće potpredsjednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić, ministar sporta biće proslavljeni odbojkaški trener Zoran Gajić, ministar za informisanje i telekomunikacije bivši direktor Kancelarije za elektronsku upravu Mihailo Јanković, a dosadašnji direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević biće ministar za javna ulaganja.

Ministri bez portfelja biće članovi SPS-a Novica Tončev i Đorđe Milićević, te generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja pokojnog Muamera Zukorlića Edin Đerlek. 

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina