Niko se nije oglasio

Broj Mateja Periša bio aktivan sinoć na Viberu!

  • Извор: Курир
  • 22.01.2022. 08:23

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći 30. na 31. decembra prošle godine traje već 22 dana, a sinoć su mnogi koji ga poznaju ostali u potpunom šoku nakon što se pojavila medijski ne potvrđena vijest da je broj Mateja Periša bio dostupan sinoć u 21:53 na Viberu.

Ljudi koji ne gube nadu da će se nestali mladić pojavio podijelili ovu informaciju, što je izazvalo lavinu komentara na mrežama! Jedno od objašnjenja je da je policija bila ulogovana na njegov nalog kako bi provjerila komunikaciju iz prethodnog perioda.

Ono što je važno, da nema zvaznične potvrde da je telefon Mateja Periša pronađen. Policija je saopštila da je lociran, ali ne i da je pronađen. Posljednje informacije o telefonu su prenosili mediji 10. i 11. januara, kada je njegov otac potvrdio da nema informaciju da je telefon pronađen.

Podsjetimo, signal Periševog mobilnog telefona, kako je utvrdila istraga posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva oko 02.40, 31. decembra.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Ne treba isključiti ni mogućnost da je riječ o montiranoj slici.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Posljednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi, a vrijeme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona.

Kako se vjeruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno. Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, jasno se vidi objekat koji se kreće niz rijeku, a vrijeme i mjesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona.

(Kurir)

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм