Otkrili komoru u autobusu

Carinici na prelazu Gradina zaplijenili 53 kilograma marihuane

  • Извор: Танјуг
  • 09.10.2021. 09:18

Carinici su na prelazu Gradina uspjeli su da spriječe pokušaj krijumčarenja 53 kilograma marihuane skrivene u fabričkim šupljinama jednog autobusa.

Droga je otkrivena u petak kada je na red za izlaznu kontrolu iz zemlje pristigao autobus niških registarskih oznaka, pun putnika koji su krenuli na šoping turu u Istanbul, saopšteno je iz Uprave carina.

Carinska analiza rizika ukazala je, međutim, na to da ovaj autobus treba detaljno pregledati, navodi se u saopštenju.

Carinici su zamolili putnike da napuste autobus, a kada su u razgovoru sa njima saznali da su oni to putovanje dobili gratis, bio je to dodatan razlog za detaljan pregled.

Kontrolom unutrašnjosti vozila otkrivene su nepravilnosti u podu prednjeg dijela autobusa, tačnije u prvom redu sjedišta odmah iza vozačevog mjesta. Kada su carinici podigli podnu oblogu bilo je jasno da se u podu krije šupljina koja je namjenski napravljena za krijumčarenje. U ovoj šupljini bila je sakrivena marihuana.

Zbog ovog otkrića autobus je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom, kako bi utvrdili da li je još neki dio autobusa ispunjen zabranjenim sadržajem.

Na snimku skenera pokazale su se nepravilnosti u dubini prednjeg dijela autobusa, što je ukazalo na to da je bunker dublji nego što se to na prvi pogled činilo, navodi se u saopštenju.

O cijelom slučaju obavešteni su policija i Tužilaštvo, a detaljan pregled i vađenje paketa sprovedeno je nakon što je to odobrio javni tužilac koji je ubrzo pristigao na lice mjesta.

Zahvaljujući profesionalnosti, znanju i iskustvu carinskih službenika koji su, kako se dodaje u saopštenju, došli do izražaja tokom višečasovne kontrole, uspješno je presječen još jedan lanac krijumčarenja narkotika, spriječeno je da se 82 paketa marihuane nađu na ilegalnom narko tržištu, dok je policija po nalogu tužioca privela trojicu vozača.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.