Izgubio na sudu od Miše Vacića

Čeda Jovanović daje dvije trećine plate nacionalistima, gubi sudske sporove

  • 21.03.2019. 17:28

Nakon višegodišnjeg izbegavanja ročišta i pokušaja prolongiranja procesa, lider LDP-a Čedomir Jovanović izgubio je parnicu sa Mišom Vacićem, pošto ga je prvi čovjek Srpske desnice tužio jer je u jednoj emisiji krajem 2016. godine rekao kako „je vlast dovela siledžiju u kancelariju za Kosovo i Metohiju“. 

Prema pravosnažnoj presudi, Jovanovića će izjava koja je predmet spora koštati 111 hiljada dinara naknade štete Vaciću i još 50.000 dinara sudskih troškova!

Vacić je, ironično, izrazio zahvalnost Čedomiru Jovanoviću što je „revidirao“ stavove i odlučio da svoje prihode usmeri za ostvarenje nacionalno bitnih ciljeva.

"Eto, da mi je neko rekao da će Jovanović uplaćivati dvije trećine svoje zarade za promociju srpskog Kosmeta, za borbu za nezavisnost Republike Srpske i za druge nacionalne interese, jer će na to otići svaki dinar koji sam dobio po odštetnom zahtjevu, ne bih vjerovao – zaključio je Vacić i istakao da ova presuda nije samo njegova pobjeda, već pobjeda svakog srpskog nacionaliste i „istovremeno dokaz da su argumenti protiv onih koji pokušavaju da blate i lažno optužuju svakoga ko brani Srbiju i srpske interese“.

Pravni zastupnik Miše Vacića, advokat Mirjana Radovanović istakla je da zadovoljna ovom presudom, prije svega jer je Jovanović očigledno želio da iskoristi poziciju i moć da izbjegne odgovornost za izgovorenu riječ i uvredu.

Ovo je dokaz da nema nedodirljivih i da niko, bez obzira na poziciju, ne može da se sakrije, pobjegne ili izbjegne zakonske sankcije, koliko god to pokušavao – kaže Radovanovićeva i naglašava da će na ime troškova, posredstvom izvršitelja, odlaziti 2/3 poslaničke plate Jovanovića.

Vacić najavljuje da će velikosrpski nacionalizam ojačati jer je tužio i Nenada Čanka i Mariniku Tepić, gdje takođe očekuje da će sud presuditi kao i u slučaju Jovanovića, a pare će potrošiti na borbu za nacionalne ciljeve.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.