Beograd

Čedomir Jovanović ponovo priveden

  • Извор: Курир
  • 15.02.2023. 07:59

U utorak uveče u Beogradu je priveden lider LDP-a Čedomir Jovanović zbog napada na advokata Nemanju Aleksića.

Advokat Aleksić je prijavio napad policiji poslije čega je priveden Čedomir Jovanović kome je određeno zadržavanje od 48 sati, a Aleksić je za "Kurir" otkrio šta se tačno dogodilo.

Nemanja Aleksić je potvrdio da je dobio prijetnje od Jovanovića prije izvjesnog vremenskog perioda zbog zastupanja jedne poslovne banke koja potražuje imovinu jedne stranke u procesu. Jovanović je vršio pritisak na Aleksića prema njegovim riječima.

"Čedomir Jovanović nema ni fizičke, niti intelektualne kapacitete da mene napadne. On se prije izvjesnog vremena počeo da vrši pritisak u vezi s jednim procesom u kome on nema baš nikakvu ulogu, niti je stranka, niti je na bilo koji način povezan sa ovim postupkom", kaže Aleksić.

Aleksić dodaje da je taj proces trajao 12 godina. Sud je prije desetak dana naložio izvršenje, a tada se u cijeloj priči pojavljuje i Čedomir Jovanović.

"Počeo je da vrši pritisak i na izvršitelja, što je van svakog kodeksa kodeksa i profesionalne etike. Od nje je tražio da odloži izvršenje za 10 dana. Međutim, pošto je su već angažovani brojni resursi državnih organa to nije bilo moguće. Tada je u razgovoru sa koleginicom advokatom rekao da prenese advokatu Nemanji Aleksiću, to jest meni, da će da dobije batine i dodao da će dovesti svoju privatnu policiju", navodi Aleksić.

Za kraj je Aleksić rekao da je bio na putu ka Novom Sadu kada mu je javljeno da mu je prijetio Čedomir Jovanović. On je odmah cijeli slučaj prijavio policiji koja je uhapsila u utorak uveče lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм