Čovjek htio da kupi stan u BG, pa otkrio da je prodavac makro njegove supruge

  • 16.12.2020. 14:30

Savjetnik za istrage, bezbjednost i odbranu Stevan Đokić podijelio je svoje bogato iskustvo sa gledaocima u jutarnjem programu.

Naime, on je pričao o prostituciji u Srbiji i tom prilikom otkrio šokantne detalje.

U Srbiji sve više obrazovanih žena prodaje tijelo radi dodatne zarade i većina njih se bavi takozvanom agencijskom prostitucijom.

Djevojke se oglašavaju preko interneta, a svoje usluge pružaju po stanovima, i to najčešće onim koji su poznati kao “stan na dan”, ali i po hotelima i motelima. Nije rijetkost da više njih, zbog isplativosti, iznajmljuje jednu nekretninu, uglavnom u centru grada ili luksuznim naseljima na Novom Beogradu.

Da se djevojke i žene bave najstarijim zanatom to nije od juče, toga je i ranije bilo.

Zakon razliku u prostituciji ne vidi, ali u zavisnosti od toga gdje se ona dešava, ko su korisnici i kolike su cijene, u izvjesnom smislu je možemo klasifikovati na uličnu, agencijsku i elitnu. Ali, naš zakon je nekako blag prema riječima Đokića.

Uglavnom budu kažnjene djevojke i to su neke novčane kazne, prostitucija kod nas bi trabalo da bude legalna, riječi su savetnika za istrage.

Čitav “posao” funkcioniše kao firma, postoje sekretarice, vozači obezbjeđenje…

“Fakultetski obrazovane djevojke su podigle taj zanat na viši nivo. Djevojke koje rade na ulici i prometnim mjestima su uglavnom osobe sa dosijeom, konzumiraju narkotike, iz lošeg ekonomskog okruženja, ali obrazovane djevojke su sasvim jedna druga priča”, Stevan Đokić.

“U prostituciju su ušle i obrazovane djevojke koje ne moraju nužno da budu unajmljene samo za seks, mogu da budu na nekom sastanku jer su pametne, elokventne, nekada mogu nešto da čuju što kasnije mogu da predlože nekom vlasniku firme…”, kaže on.

Đokić kaže da se prostitucijom bave i porodične žene.

“Prije dvije godine smo imali jednu situaciju gde je muškarac zvao nas jer je htio da kupi stan za porodicu i nije želio da bude prevaren na neki način. Kada smo gledali jedan stan na Novom Beogradu desila se situacija da je gospodinu stan prodavao makro njegove supruge. I kroz neku priču i dijalog on se otvorio i rekao da ima neke djevojke za razonodu. I kada je pokazao na telefonu fotografije, taj neki svoj katalog, mi smo onako… nismo znali kako da reagujemo. Ima i takvih situacija.”

Na pitanje voditeljke kako je suprug reagovao, Đokić je bio rezervisan:

“Nismo se miješali u to, ne bih da otkrivam”, na šta je voditeljka dodala:

“Znači na kraju nisu kupili stan?”

“Nisu”, odgovorio je Đokić.

Najčešći broj prostitutki nikada ne izađe iz tog zanata, postanu sekretarice, uvode nove djevojke u posao ili nešto tog tipa. Dosta je novca u opticaju, a nije težak posao. Psiha nije problem jer se na takve stvari naviknu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?