Aleksandrovac

Čudna nesreća: Radnik nastradao u cisterni za vino, drugi povrijeđen

  • Извор: Курир
  • 16.06.2022. 17:00

Milen Luković (58) stradao je, dok je njegov kolega I. Đ. (38) povrijeđen u nesreći koja se dogodila u fabrici "Vino Župa" u Aleksandrovcu.

Podsjetimo, do nesreće je došlo jutros oko devet časova kad su dvojica radnika uočena kako leže na dnu betonske cisterne za vino.

Na mjesto nesreće odmah je došla ekipa Hitne pomoći, ali nažalost Milen Luković je preminuo, dok je njegov kolega prebačen u kruševačku bolnicu, prenosi "Kurir".

"Dvojica radnika ispraznili su cisternu u kojoj je bila manja količina vina. Vršili su spoljno pranje cisterne. Postoji proces unutrašnjeg pranja, ali za to postoji posebna procedura", objašnjava direktor Rade Jevtović i nastavlja:

"Radniku koji je preminuo ispali su ključevi u cisternu. Desetak minuta dok njegov kolega nije bio sa njim, sišao je po njih kada je izgubio svijest. Kolega je obavijestio trećeg radnika i krenuo da ga spasi iz cisterne kada je i on izgubio svijest".

Pretpostavlja se da je radnik stradao od jakih isparenja CO2.

Jevtović objašnjava da je treći kolega obavijestio ostale i da su odmah krenuli u akciju spašavanja, kao i da je mlađi kolega izvukao dvojicu povrijeđenih radnika kroz bočna vrata.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.