Policija pretražuje "veliko ratno ostrvo"

Da li je na pomolu novi trag u potrazi za nestalim Matejem Perišem?

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.01.2022. 21:39

Fokus pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u posljednjih 48 sati je ponovo bilo Veliko ratno ostrvo, a ovoga puta objavljena je terenska pretraga ostrva, paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare".

Hrvatski Jutarnji list od izvora u srpskoj policiji dobio je informaciju da se to preduzelo jer su se konačno stekli vremenski uslovi i zato što dosta toga upućuje policiju da pretražuje to područje.

- Juče i danas pretraživano je Velikio ratno ostrvo, a pošto je naplavljeno, neki dijelovi ostrva nisu dostupni za pješake, što je vrlo važno za pse koji učestvuju u potrazi, a ona će se nastaviti i dalje. Važno je da se provjere i potrage nastavljaju - kazao je za Jutarnji list Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

I nakon nekoliko prvih dana potrage, a posebno od 4. januara, policija je pretraživala obalni do Velikog ratnog ostrva i sa psima tragačima koji mogu osjetiti individualni trag mirisa nestale osobe. Međutim, tada ta potraga nije dala rezultata.

Srpska policija je i nakon rekonstrukcije kretanja Mateja Periša nakon napuštanja kluba "Gotik" u noći kad je nestao, navela da je signal njegovog mobilnog telefona takođe lociran u zoni Velikog ratnog ostrva kojeg su pretraživali, a oko kojeg još od početka potrage patroliraju plovila riječne policije i Žandarmerije.

Kako piše Jutranji list, vidljivo angažovanje velikog broja policajaca u uniformi i civilu, ali i pasa tragača možda naslućuje da policija ima neki konkretan trag s kojim još ne želi izaći u javnost, a možda i naglasiti da se bez obzira na vrijeme koje je prošlo intenzitet potrage ne smanjuje.

Bez obzira koliko ovaj dio ostrva ipak bio u urbanom dijelu, mjestimično je obala prilično nepristupačna, zaklonjena rastinjem, zbog čega je policija čak naložila vlasnicima brodića i splavova da raščiste područje oko tih objekata kako bi se olakšala potraga, navodi Jutranji list.

Hrvatski portal zaključuje da ovako veliko angažovanje policijskih snaga sasvim sigurno nije uslijedilo bez plana kojeg sprovodi beogradska policija i koja tokom dosadašnje potrage sarađuje s kolegama iz Hrvatske, ali i policijama susjednih država. Iako potraga do sada nije dala rezultate, policija će i dalje pretraživati taj teren jer neke operativne pretpostavke ukazuju da je to područje koje treba detaljno pretražiti.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.