Министар спољних послова Србије

Дачић: Београд трпи притиске због најављене сједнице о НАТО агресији

  • Извор: СРНА
  • 28.03.2024. 15:20

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Београд трпи притиске због најављене сједнице Савјета безбједности УН о НАТО агресији на СР Југославију која је заказана за вечерас у Њујорку, а која вјероватно неће бити ни одржана.

"Сједница ће бити заказана за неки други дан, а уопште је питање да ли ће ова тачка икада стићи на дневни ред", рекао је Дачић.

Он је истакао да је Београд под сталним притиском да уведе санкције Русији и Кини, што би угрозило његову позицију у УН.

"Значи ми сада треба да ризикујемо да наша позиција није више тако стабилна у УН, због тога што се врши притисак на нас, а што није у нашем интересу. То је веома деликатна позиција и ми бисмо ту радили практично на своју штету", рекао је Дачић.

Заказана сједница Савјета безбједности о НАТО агресији на СРЈ

Заказана сједница Савјета безбједности о НАТО агресији на СРЈ

Говорећи о прихватању препоруке Одбора за политичке послове Савјета Европе да Косово и Метохија буде примљено у ову организацију, Дачић је рекао да то представља директно кршење суверенитета и интегритета Србије, али и принципа на којима почива Савјет Европе.

"Ова одлука представља директно кршење наших националних и државних интереса. Али то је та политичка реалност у којој живимо", рекао је Дачић за Телевизију "Пинк".

Он је поручио да се питање статуса самопроглашеног Косова не може рјешавати на један, а питање Украјине на други начин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.