Министар спољних послова Србије

Дачић о изјави Бербокове: Намјера да се Срби у БиХ прикажу као реметалачки фактор

  • Извор: Танјуг
  • 05.03.2024. 20:57

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је након изјаве њемачке колегинице Аналене Бербок о прекрајању граница као отрову који уништава Европу да је намјера да се Срби у БиХ прикажу реметилачким фактором.

Дачић је упитао Бербокову гдје је била до сада да реагује на прекрајање граница Србије, те истакао да је ријеч о двоструким стандардима и да се не смије заборавити да Бербок припада кругу оних који воде жестоку политику против српских интереса

- Ми то причамо већ 30 година. Наше границе се прекрајају, али то је изгледа нормално и не рачуна се. Рачуна се од сада. Било је потребно да се прекрајају границе Србије, а сада је то отров - рекао је Дачић за ТВ Б92.

Дачић је напоменуо да се, када је ријеч о БиХ, прича о "унитаризму и ревизији Дејтонског споразума, што жели бошњачка страна", истакавши да се не могу доносити одлуке које излазе из Дејтона.

- Дејтонски споразум је базиран на равноправности народа и ентитета- напоменуо је шеф српске дипломатије и додао да је БиХ заснована на консензусу.

Дачић је навео да Срби нису реметилачки фактор, већ траже равноправност, поштовање и права која имају у БиХ.

- Зато ми треба да инсистирамо да очување и заштита територијалног интегритета буде универзално - рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)