Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Ponovna zabrana ulaska Božoviću skandal nad skandalima

  • Извор: Танјуг
  • 26.08.2023. 15:45

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da današnja ponovna zabrana ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću, doskorašnjem ambasadoru Srbije u toj zemlji, predstavlja skandal nad skandalima i pokazuje da Crna Gora ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom.

U izjavio za Tanjug, Dačić je rekao da je Božović krenuo da posjeti roditelje koji žive u Crnoj Gori, poslije odluke Upravnog suda i Ministartsva unutrašnjih poslova, kojim je poništeno prethodno rješenje, i uvjeravanja da nema više prepreka za njegov ulazak u Crnu Goru.

- O tome sam lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je predsjednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Јakovom Milatovićem. Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom - poručio je Dačić.

Dodao je da je, s druge strane, Srbija, na prijedlog predsjednika Vučića ukinula sve zabrane ulaska u Srbiju za građane Crne Gore.

- Poslije takve odluke crnogorskih organa, ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije. Tražimo hitno objašnjenje te odluke i poštovanje odluka njihovih pravosudnih i policijskih organa. Time će se pokazati da li Crna Gora zaista želi normalizaciju odnosa ili ne - istakao je Dačić.

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP ranije ove nedjelje ukinuo zabranu ulaska.

Božović je u telefonskoj izjavi za Portal RTCG rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore i ocijenio da je taj postupak "prvorazredni skandal".

Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.