Dačić: Republika Srpska istorijsko dostignuće srpskog naroda

  • 09.01.2021. 13:33

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Dan Republike Srpske i poručio da je Srpska istorijsko dostignuće srpskog naroda i prvi srpski entitet međunarodno priznat preko Drine.

"Ante Pavelić planirao je da Banjaluka bude glavni grad Nezavisne Države Hrvatske /NDH/. Danas je ona `glavna` Republike Srpske", rekao je Dačić za Televiziju "Pink".

On je naveo da se Dejtonski sporazum, koji je i mirovni, mora čuvati, jer se time čuva mir, a da Srbija čvrsto stoji iza Republike Srpske razvijajući specijalne odnose.

"Interes je da budu dobri odnosi i sa Sarajevom i BiH u cjelini", rekao je Dačić.

On je poručio da stare želje o primjeni principa "islamske države", kojih ima i danas, ne treba skrivati kroz plašt građanske države kao što to čine neki faktori u Sarajevu.

"Rat u BiH je i izbio zato što je narušena ravnopravnost tri naroda, pa je važno da se mir čuva kao oči u glavi iako se povremeno priča o poništenju Dejtonskog sporazuma i stvaranju unitarne BiH", zaključio je Dačić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм