Лош изборни резултат

Дачић: СПС треба новог лидера

  • Извор: АТВ
  • 17.12.2023. 23:09

Предсједник СПС-а Ивица Дачић након доста лошијих изборних резултата поручио је да странка мора размислити шта је најбоље за њу и да је његово мишљење да је потребно наћи новог лидера.

"Желим да кажем да сам преузео партију која је имала 5 одсто. Имали смо различите резултате у протеклих 17 година. На изборима 2007 смо имали 5 одсто, на наредним око седам одсто. Овај резултат је незадовољавајући. Разговараћу са колегама из СПС-а шта је најбоље на странку. Моје мишљење је да је потребно наћи новог лидера СПС-а. Направићемо анализу требам ли и могу ли ја да наставим даље. Желим да кажем да сам увијек сматрао да су државни интереси испред партијских. Без обзира на нашу позицију у власти, подржавамо политику развоја Србије и одбрану националних интереса. Поносан сам на све добро што смо урадили у коалицији са СНС-а", рекао је Дачић и поручио да није његових другова у СПС-у још вечерас би поднио оставку.

Дачић је поручио да није задовољан резултатима и да је неопходно анализирати изборне резултате.

"На почетку кампање смо донијели одлуку да без обзира на резултате настављамо сарадњу са СНС-у на свим нивоима власти. Као што знате, на парламентарном нивоу ће СНС имати сами већину. Када је ријеч о локалним изборима, рекли смо да смо спремни за наставак коалиције. Не разматрамо прављење већина са другим странкама у Београду", рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм