Predsjednik Parlamenta Srbije

Dačić: Srbija podržava Dejtosnki sporazum, mi smo protiv sile

  • Извор: Агенције
  • 10.12.2021. 15:34

Srbija podržava Dejtonski sporazum i ima interes da se sačuva politička stabilnost i mir u regionu, izjavio je danas predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić povodom Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti.

Dačić je odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu rekao da Srbija podržava Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum, kao i sva ovlašćenja koja po tom sporazumu ima Republika Srpska.

Prema njegovim riječima, Srbija je protiv narušavanja Dejtonskog sporazuma i smanjivanja ovlašćenja.

"Protiv smo toga da se to radi silom, a ne možemo ništa protiv toga ukoliko se to radi odlukama pojedinih srpskih predstavnika, zato je poruka za sve srpske političare da u ovim trenucima treba da budu jedinstveni i da je veoma važno da se sačuva mir, da Republika Srpska ne preduzima ništa što bi značilo narušavanje Dejtonskog sporazuma. Naprotiv, da svima bude jasno da je Republika Srpska žrtva narušavanja, odnosno otimanja ovlašćenja i narušavanja Dejtonskog sporazuma", rekao je Dačić.

Ponovio je da Srbija želi da se sačuva politička stabilnost i mir u cijelom regionu.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)