Sastanak sa šefom Misije UN

Dačić: Važno prisustvo Unmika na Kosmetu

  • 03.06.2019. 17:31

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ukazao je na značaj kontinuiranog razmatranja situacije na Kosovu i Metohiji na sjednicama Savjeta bezbjednosti UN, kao i na važnost prisustva Unmika u južnoj pokrajini, posebno imajući u vidu nedavna dešavanja.

U razgovoru Dačića sa šefom Unmika Zahirom Taninom, koga je primio uoči sjednice Savjeta bezbjednosti UN o radu Unmika, 10. juna u Njujorku, iskazana je zabrinutost zbog složene političke i bezbjednosne situacije na Kosmetu, sa fokusom na posljednji upad kosovskih specijalaca na sjever Kosova i neprimjerenu upotrebu sile, ne samo nad srpskim narodom, već i pripadnicima osoblja Misije UN. 

Ocijenjeno je da predstojeća sjednica Savjeta bezbjednosti, odnosno izvještaj koji će generalni sekretar UN podnijeti o radu Unmika, predstavlja priliku za razmatranje svih problema na Kosmetu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Izraženo je očekivanje da će Misija UN nastaviti sa sprovođenjem mandata u skladu sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244. 

Predstojeća sjednica ujedno će predstavljati priliku i za osvrt na primjenu Rezolucije 1244, 20 godina nakon njenog usvajanja, sa čim se Tanin saglasio, ukazujući na značaj daljeg ulaganja napora u pronalaženju rješenja za pitanje Kosova i Metohije, piše u saopštenju.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм