Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Za očuvanje mira i prosperitetniji Balkan

  • 11.09.2020. 17:15

Srbija pozdravlja namjeru SAD da budu više prisutne u regionu, i ekonomski i politički, posebno jer zajedno streme očuvanju mira i izgradnji prosperitetnijeg zapadnog Balkana, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da SAD ostaju "jedan od ključnih partnera Srbije u ostvarivanju namjera koje se odnose na region", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslvoa Srbije.

"Ne treba zaboraviti da je Srbija pouzdan partner američkoj strani i u nastojanjima da se svi zajedno suprotstavimo i izborimo sa globalnim pretnjama i izazovima, poput terorizma, kako nam se više nikada ne bi dogodio 11. septembar", naveo je Dačić na konferenciji "Pamtimo i stojimo uz SAD", u organizaciji Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Dačić je napomenuo da prošlonedjeljni dogovor u Vašingtonu između Beograda i Prištine dokazuje da je američka strana jedan od ključnih partnera Srbije u procesu postizanja trajnog i održivog rješenja problema Kosova i Metohije.

Prema Dačićevim riječima, taj dogovor sigurno ne bi bio postignut bez presudne uloge Amerike i njenog predsjednika Donalda Trampa.

Dačić je na konferenciji "Pamtimo i stojimo uz SAD" istakao da je 11. septembar 2001. godine bio jedan od "definišućih datuma" u savremenoj istoriji.

"Srbija, kao što je i ranije kroz svoju istoriju činila, i danas potvrđuje svoju solidarnost sa SAD u ovoj borbi za očuvanje zajedničkih vrednosti i sećanja, kao jedinog načina da se spreči neki novi 11. septembar 2001. godine", rekao je on.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм