Министар спољних послова Републике Србије

Дачић: Загребу ће бити упућена протестна нота

  • Извор: СРНА
  • 25.02.2024. 11:02

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић упутиће Хрватској протестну ноту због изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлић Радмана којом напада Србију и њеног предсједника Александра Вучића.

Поводом изјаве Грлића Радмана да је Вучић "трабант и да сједи на двије столице", Дачић је истакао да нико нема право, а понајмање Хрватска, да дијели лекције и брутално се мијеша у унутрашње ствари Србије.

Дачић је навео да се у Хрватској систематски годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу, а да је изјава Грлић Радмана само један од таквих примјера, саопштено је из Миистарства спољних послова Србије.

"Србија је земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа. Србија и Вучић нису ничији трабанти", истакао је Дачић.

Он је навео да хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желио да се заборави, да је Хрватска била највјернији трабант Аустроугарске и нацистичке Њемачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и послије Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана послије капитулације Њемачке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.