Mинистар спољних послова

Дачић: Захтјев за хитну сједницу СБ УН предат због опште ситуације на КиМ

  • Извор: Танјуг
  • 05.02.2024. 17:13

Први потпредсjедник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас у Риму да је Србија захтјев за хитну сједницу Савјета безбједности УН предала због опште ситуације на КиМ, терора над Србима, покушаја укидања динара и свега онога што представља кршење Резолуције 1244 и свих других међународних докумената које се односе на КиМ.

- Шеф сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама Немања Стевановић предао је захтјев за одржавање хитне сједнице Савјета безбједности. Захтјев за хитну седницу је предат председавајућем, то је Гвајана. Тај захтјев се може усвојити и без гласања, значи без примједби, али ако неко затражи, може и да се гласа о свему томе, зато што је то пракса која је уведена у посљедњим годинама. Ми рачунамо на ситуацију такву да би све земље требало саме од себе прихватити одржавање ове сједнице - рекао је Дачић након министарског састанка о Западном Балкану у Риму.

Србија предала захтјев за сазивање ванредне сједнице СБ УН због ситуације на КиМ

Србија предала захтјев за сазивање ванредне сједнице СБ УН због ситуације на КиМ

Дачић је додао да је у образложењу захтјева за хитну сједницу стоји цијела хронологија и опис тренутне ситуације на КиМ.

- Ми ћемо веома брзо имати одговоре на сва ова питања. Амбасадор Гвајане ће сигурно сазвати састанак гдје ће се ово питање размотрити. Ја сам разговарао са својим колегама и причао са предсједником јутрос. Дио који је сада на реду, јесте дио онога чиме се бави Министарство спољних послова. Канцеларија за КиМ и преговарачки тим који води предсједник је припремио све остало, са чим идемо на сједницу - рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм