Čačak

Danas počinje suđenje Iliji Glišoviću (21) za trostruko ubistvo

  • Извор: Блиц
  • 21.09.2022. 07:46

Suđenje Čačaninu Iliji Glišoviću (21), koji je ove godine u aprilu počinio trostruko ubistvo u svojoj porodičnoj kući u čačanskom naselju Kulinovci, zaklavši nožem svog oca Milana (57), majku Slađanu (49) i djeda Sretena (87), počeće danas pred Višim sudom u Čačku.

Optužnim prijedlogom Glišoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo teško trostruko ubistvo.

Ilija je nakon hapšenja, poslije kraćeg vremena provedenog u istražnom zatvoru u Čačku, prebačen u u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gdje je pod nadzorom ljekara, a do sada je urađeno više od 10 stručnih vještačenja.

– Od aprila do danas obavljeno je više od 10 vještačenja počev od DNK analiza, bioloških vještačenja, pa do analize tragova. Ispitani su i svjedoci. Zasad je na snazi prijedlog mjere liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi, pri Centralnom zatvoru – kazao je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

Na današnjem pripremnom ročištu, na kojem će prisustvovati i okrivljeni Glišović, biće predočeni dokazi.

– Više puta sam ga posjetio i razgovarao sa njim. Zbog njegovog zdravstvenog stanja teško je reći kako će se on uopšte izjasniti po pitanju krivice. Njegovi odgovori su konfuzni, ima brojne rupe u pamćenju, a raspoloženje varira od faze do faze. Njegovi odgovori, kao i stanje u kojem se nalazi, upravo su onakvi kako su vještaci opisali u svojim izveštajima -rekao je Vesović.

Postupak pred Višim sudom u Čačku će voditi sudija Saša Mitrović, a tužilac je Anka Bradić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Тагови: