Stanje i dalje kritično

Deset dana borbe za život djevojke povrijeđene u Bečićima

  • 27.07.2018. 10:05

Snežana Rudinac (24), koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći prilikom koje je život izgubio njen vjerenik Miloš Vukomanović (25) i dalje je kritično i ljekari čine sve što je u njihovoj moći kako bi joj sačuvali život, rečeno je “Blicu” u VMA.

Snežana je teško povrijeđena u noći između 17. i 18. jula, kada je sa vjerenikom Milošem Vukomanovićem prelazila bulevar u Bečićima. Tom prilikom njih je automobilom pokosila slikarka i ćerka biznismena Emina Adrović (23) koja se od nesreće nalazi u pritvoru.

"Snežanino stanje je nepromijenjeno, i dalje je kritično. Ona se i dalje nalazi u šok sobi u koju je i primljena prošle srijede, gdje ljekari svakoga dana čine sve što je u njihovoj moći", rekli su u Vojno-medicinskoj akademiji.

Snežanin vjerenik Miloš je život izgubio na licu mjesta, dok je Snežana najprije prevezena u bolnicu u kotorksom naselju Risan sa povredama glave, potkoljenice, natkoljenice i grudnog koša. Nagnječenje grudnog koša najveći je problem, zbog čega je povrijeđena djevojka na kiseoniku i ne može da komunicira.

 Odmah sutradan, prošlog četvrtka, povrijeđenu djevojku iz Kotora helikopterom tranportuju na liječenje u Beograd, prilikom čega je okarakterisana kao težak pacijent. Njeno stanje na VMA prati se budnim okom ljekara i već deset dana je nepromijenjeno.

Prena nezvaničnim saznanjima, uz Snežanu su i njeni roditelji koji su najprije nakon nesreće iz Kraljeva doputivali u Crnu Goru, a nakon što im je ćerka prevezena na VMA, i u Beograd.

Istog dana kada je djevojka prevezena helikopterom u Beograd, njen vjerenik sahanjen je u rodnoj Žerovnici kod Zvečana. Snežana ne zna da je izgubila vjerenika, sa kojim je u septembru, nakon sezone u Budvi, trebalo da ovjekovječi dugogodišnju vezu brakom.