Kupalište Plava banja

Detalji nesreće u Kikindi: Brat blizanac i starija sestra nisu uspjeli da spase djevojčicu

  • 30.06.2021. 18:17

Devetogodišnja V.S. iz Kikinde, utopila se na divljem kupalištu Plava banja oko 12 sati i 30 minuta. Kobnog dana, spas od junske vreline na kupalištu pored fabrike crijepa i pločica "Toza Marković", na periferiji grada, potražili su Jelena Sabo (33) iz Kikinde i njeno troje djece:

- Jedan kupač predložio mi je da odem do prodavnice i kupim kafu. Kćerke i sin su rekli da će ostati da se kupaju. Rekla sam komšinici da ih pričuva dok se ne vratim. Kad sam se vratila, vidjela sam policiju. U prvom trenutku, nisam shvatila šta se dešava- rekla je za Kurir majka nastradale djevojčice, učenice OŠ “Žarko Zrenjanin”. Djevojčica koja se utopila nedaleko od obale divlje plaže imala je brata blizanca Kristijana i stariju trinaestogodišnju sestru Kristinu. I oni su bespomoćno tumarali po obali na kojoj su bili malobrojni kupači.

I nekoliko odraslih ljudi u vodi, u nevjerici je komentarisalo tragediju:

- Nikada ih nisam puštala same. Izgleda je mlađu kćerku voda povukla. Povukla je i stariju kćerku koja je pokušala da spasi mlađu sestru. Kad je nestala ispod površine vode, jedan čovjek pokušao je da je pronađe. V.S. nije bila plivač. Pokušavala je da pliva, dok starija kćerka zna da pliva- ispričala je Jelena Sabo i sa žaljem priznala da ovo nije prva tragedija koja je njenu porodicu zavila u crno.

Prije desetak godina poginuo joj je brat kad je nesrećnim slučajem pao sa terase višespratnice. Tijelo nesrećne devojčice iz vode je izvukao jedan građanin, a na licu mjesta su došli i pripadnici kikindske policije. Istražitelji su naložili obdukciju tijela u novosadskom Zavodu za sudsku medicinu. Nesrećna djevojčica V.S. prva je žrtva ovogodišnje kupališne sezone u Kikindi.

Nije prvi put

Ž.F. (12) iz Ruskog Sela kod Kikinde, utopio se na divljem kupalištu Plava banja početkom avgusta 2009. godine. Nesrećni mališan, koji je sa godinu dana starijom sestrom živio u jednoj hraniteljskoj porodici u Kikindi, utopio se na ovom kupalištu. To, nažalost, nije jedini slučaj utapanja na ovom jezeru koje je nastalo iskopavanjem gline.

(Kurir.rs)

Foto: S.U.


Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.