Nakon slučaja vršnjačkog nasilja

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović" podnijela ostavku

  • Извор: РТС
  • 15.05.2023. 17:43

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu Nataša Vasić podnijela je ostavku iz, kako je navela, duboko ličnih razloga.

U saopštenju objavljenom na sajtu škole navodi se da je ostavku, poslije istupanja roditelja jednog djeteta iz škole u medijima kojima je pričala da je njeno dijete doživjelo vršnjačko nasilje u toj školi, podnijela 10. maja.

Nataša Vasić u ostavci kaže da ju je "tragedija koja se desila duboko potresla, kao i svakog građanina u ovoj zemlji", kao i da je "cijelu nedjelju trpila neviđene pritiske, prijetnje" i borila se sa svojim timom.

"Kako smatram da se sistem niti manjkavosti u sistemu ne rješavaju u medijima, nisam željela javno da istupam, niti me je bilo ko pozvao da iznesem našu stranu priče", navodi se na sajtu OŠ "Drinke Pavlović".

Dalje navodi da je "osjećala nemoć, beznađe i veliku nepravdu" i dodala da je jedino sa čim se slaže u javnim izjavama majke koja je govorila u medijima "da sistem treba da se prilagođava trenutku u kojem djeca rastu".

"Ali to se ne radi u medijima nego u institucijama ove zemlje. Naglašavam da se integritet svakog djeteta mora čuvati i ne smijemo etiketirati nijedno dijete ni kao žrtvu ni kao nasilnika, jer se oni razvijaju i rastu i takva vrsta pečata im nije potrebna, a nije ni po Konvenciji o pravima djeteta", napisala je Vasićeva u saopštenju.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.