Kosovo i Metohija  

Đurić: Srbi neće nasjedati na provokacije

  • 03.08.2018. 20:40

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da niko od Srba na Kosmetu neće preduzeti ništa što bi pružilo izgovor Albancima i dijelu međunarodne zajednice da protiv njih preduzmu neke akcije.

On je rekao da će Srbija reagovati kao ozbiljna i odgovorna država i da Srbi na Kosmetu neće nasjedati na provokacije. 

"Ništa u tom smislu bilo ko od Srba neće preduzeti. Reagovaće odgovorno, ozbiljno i smireno", rekao je Đurić za RTS. 

On je istakao da u kampanji dezinformacija o Kosovu i Metohiji učestvuju i pojedini manjinski predstavnici Srba na Kosmetu i to, kako je rekao, direktno za račun Prištine. 

"Prema našim saznanjima, ima i onih koji rade i za strane države, govore o tobožnjim scenarijima dogovorenih sukoba. Te priče treba da stvore alibi Albancima", napomenuo je Đurić. 

On je poručio da građani nemaju razloga da brinu. "Oni koji šire dezinformacije ne rade u interesu naše zemlje, već u interesu Prištine", rekao je Đuri. 

Govoreći o jačanju trupa Kfora na sjeveru Kosmeta i napisima o mogućim incidentima, Đurić je naveo da Kfor ima svoju jasnu definisanu ulogu i misiju baš kao i država Srbija. 

"Mi od Kfora očekujemo da se ponaša neutralno i smiriruje tenzije, naša vojska je u kontaktu sa njima", dodao je Đurić. 

Komentarišući informacije o zauzimanju hidroelektrane i jezera "Gazivode", Đurić je rekao da mnogi pokušavaju da unesu nemir i šire glasine o različitim akcijama. 

"Želim da poručim građanima da nemaju razloga da brinu, država radi svoj posao i prema međunarodnoj zajednici i bezbejdnosno na svaki drugi način", rekao je Đurić, navodeći da će o tome biti više riječi sutra na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.