Lokalni izbori na KiM

Do 11 sati glasalo 8,2 odsto građana, u Klokotu ima uhapšenih

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2021. 12:42

Centralna izborna komisija Kosova saopštila je da je do 11 sati na lokalnim izborima glasalo 8,2 odsto upisanih birača.

Predsjednik CIK Krešnik Radonjići je na konferenciji za novinare naveo da je do 11 sati na birališta izašlo 152.000 glasača od 1.885.448 građana sa pravom glasa.

Upoređujući izlaznost sa prethodnih izborima, Radonjići je kazao da je na posljednjim lokalnim izborima održanim 11. juna 2017. godine, do istog vremenskog vremena, glasalo 10, 34 odsto ili 195.473 glasača.

Prema podacima sa terena izborni proces se odvija regularno i bez problema.

Centralna izborna komisija je zasad nepoznatog razloga zabranila upravnicima biračkih centara da govore za medije, prenosi prištinski portal Kosova Preš.

Navodi se da je sat i po nakon otvaranja biračkih mesta u Gnjilanu, OIK obavijestila menadžere da ne komentarišu izborni proces, izjavila je upravnica biračkog centra u školi „Thimi Mitko“, Sevdije Sadiku.

Predsedavajući OIK u Gnjilanu, Ferid Šabani, potvrdio je da je CIK odlučio da menadžeri ne treba da se oglašavaju za medije, ali je istovremeno naveo da razlog za takvu odluku nije poznat.

Nedeljković: Izborni proces u Zvečanu nesmetano teče

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Zvečan Miloš Nedeljković kaže da je izborni proces jutros nesmetano počeo, uz poštovanje antikovid mera.

Nedeljković je naveo da je još jutros u pet počela distribucija osjetljivog materijala po biračkim mjestima.

- Presjedavajući sa još po jednim članom došli su u prestavništvo OIK u Zvečanu, uzeli su materijale i rasporedili po biračkim mjestima - rekao je Nedeljković.

Kaže da su sva biračka mjesta bila spremna jutros još u šest sati i da je cijeli postupak krenuo nesmetano, uz poštovanje antikovid mjera, koje se odnose na nošenje zaštitinih maski I na dezinfekciju ruku.

U Klokotu četiri osobe uhapšene zbog sumnje na kupovinu glasova

Zbog sumnje da su počinili nedozvoljene radnje kupovine glasova, četiri osobe iz Klokota uhapšene su kasno sinoć, a po nalogu tužioca određeno im je policijsko zadržavanja u trajanju od 48 sati, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju Kosovske policije, osobe sa inicijalima A.D, M.K, A.T i Dž.B, osumnjičene su da su počinile krivična dela "kršenje slobodnog opredeljenja birača" i "davanje ili primanje mita u u vezi sa glasanjem".


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.