Dr Kon poslije sastanka s Vladom: Sad nam ni 10 dana zatvaranja neće pomoći, nove mjere uskoro

  • 14.03.2021. 21:24

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dijela Kriznog štaba s premijerkom Anom Brnabić struka ostala pri stavu da epidemiološke mjere moraju da budu pooštrene, a da će o tome kakve će biti biće odlučeno sutra ili narednih dana.

On je za TV N1 ponovio da mjere uvedene za vikend nisu bile dovoljne da se stopa zaraze smanji i da je medicinski dio Kriznog štaba govorio da one nisu dovoljne i da su kozmetičke.

Naveo je da minimum za "zatvaranje", odnosno vrijeme tokom kojeg treba da se smanje kontakti, kako bi došlo do smanjenja broja zaraženih, sada nije više 10 dana, nego 14 dana.

- To je minimum vremena koje će biti potrebno da se spusti aktivnost virusa - rekao je Kon.

Smatra da moraju da se sprovedu oštre mjere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Kon je naveo da današnje konsultacije s premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi i naveo da je medicinski dio Kriznog štaba ostao na svojim pozicijama, zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava, i pored vakcinacije.

Mediji prenose, poslije konsultacija Brnabić sa članovima medicinskog dijela Kriznog štaba, da će sastanak Kriznog štaba biti održan sutra i da će se tada znati koje će biti to nove restriktivne mjere.

Kon, međutim, kaže, da nikakav poziv za sastanak nije dobio.

- Kad će te mjere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo, nismo dobili za sutra poziv za sastanak - rekao je Kon.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.