Predsjednik Srbije

Društvo i država računaju na najbolje stipendiste

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2022. 19:33

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Novom Sadu uručio stipendije "Dositeja" najboljim studentima, te im poručio da na njih računaju i društvo i država.

Vučić je poručio stipendistima da uvijek poštuju svoju državu, kao i da ne računaju da je pred njima lak period, baš zato što su pokazali da imaju više sposobnosti nego ostali.

On je naveo da će neki od stipendista biti šefovi države, vlada, najuspješniji naučnici, industrijalci, te da će na različite načine da doprinose budućnosti Srbije.

"U vremenu koje je pred nama, ovog puta sigurno ne našom krivicom, nego krivicom velikih koji vole da se svađaju oko plena i dele svet u skladu sa svojim interesima, suočićemo se sa najtežom zimom. Ozbiljne zemlje se za to spremaju", rekao je on.

Vučić je rekao da se plaši da će ta kriza da traje ne godinu, nego mnogo duže, te zamolio najbolje stipendiste da se spremaju da pomažu svoju zemlju u godinama koje dolaze i da se bore za svoju zemlju.

Svečana dodjela, uz prigodan kulturni program, održana je u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, a stipendiste je pozdravio i ministar sporta Vanja Udovičić, koji im je poželio da budu još bolji, te da su oni primjer i motivacija budućim generacijama i da nikada ne odustaju od svojih ciljeva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nazvao je stipendiste "snagom Srbije", te poručio da im kroz stipendiju država pruža ruku u trenutku kada će se pred njima otvarati nove šanse i putevi i zamolio ih da ostanu u svojoj zemlji.

Stipendiste je pozdravila i unuka slavnog esejiste, pozorišnog kritičara, pisca i prevodioca Stanislava Vinavera, Milica Vinaver, koja predaje na Filološkom fakultetu.

U ime stipendista zahvalio se Marko Šušnjak, student Elektrotenhičkog fakulteta Beograd.

Stipendije je dobilo 1.050 studenata završnih godina osnovnih studija i 400 studenata završnih master studija.

Uručenje stipendije organizovao je Fond za mlade talente Srbije.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм