Region Sever

Đurić: Srpski policajci neće da učestvuju u akciji na sjeveru Kosova

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2022. 19:09

Direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić izjavio je da su iz Generalne direkcije policije u Prištini na sjever Kosova poslate patrole saobraćajne policije iz Prištine kako bi vršile pritisak na srpske policajce da izriču opomene vozačima sa KM tablicama.

Đurić je naglasio da su patrole iz Prištine poslate bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije Sever.

"Ovim postupcima direktno se nipodaštava i marginalizuje uloga naše regionalne direkcije koja je ovde prevashodno da štiti i služi narodu koji živi i radi na sjeveru Kosova, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Zalažemo se za puno poštovanje Briselskog sporazuma prema kome su jasno utvrđene naše nadležnosti", naglasio je Đurić.

On je istakao da su stavili do znanja Generalnoj direkciji policije u Prištini i svim relevatnim međunarodnim činicioma politike i bezbjednosti na Kosmetu da policajci iz regiona Sever ne mogu sprovoditi odluku vlade u Prištini o preregistraciji vozila koja je poslata na izvršenje i regionalnoj direkciji Sever zato što je politička i uperena prevashodno protiv srpske zajednice, prenosi "Kosovo onlajn".

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je nakon sastanka sa policijskim predstavnicma regionalne direkcije Sever da Srpska lista podržava časne policajce iz regionalne direkcije Sever koji su odbili da uručuju opomene zbog legalnih tablica koje izdaju zvanični organi Srbije.

Simić je naglasio da je više nego jasno da je cilj slanja policijskih patrola iz Prištine u opštinama na sjeveru Kosova dalja destabilizacija situacije, zastrašivanje i provociranje srpskog naroda.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević je u ime gradonačelnika četiri opštine na sjeveru Kosova zahvalio komandirima stanica i poručio da potpuno podržavaju srpske policajce koji ne žele da uručuju opomene.

Radojević je ukazao da Srbi na Kosovu i Metohiji mjesecima trpe teror Prištine, te da zahtijevaju puno poštovanje Briselskog sporazuma i to da se pripadnici saobraćajnih patrola iz Prištine hitno povuku sa sjevera Kosova jer ne postoji osnov za njihovo prisustvo.



Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм