Na po 60 dana zatvora

Dva Izraelca osuđena zbog učešća na protestu u Beogradu

  • 10.07.2020. 19:43

U Prekršajni sud u Beogradu policija je dovela ukupno 35 građana koje je teretila za kršenje javnog reda i mira na protestima koji su u Beogradu održani u utorak i srijedu uveče.

Među osuđenima su i dvojica izraelskih državljana, starih 18 i 21 godinu, koji su privedeni tokom protesta u srijedu, a za koje su mediji prenijeli da ih je saslušavala i BIA. Oni su na kraju prekršajno osuđeni.

"U sudu su bili u prisustvu tumača za ruski jezik, koji im je maternji. Osuđeni su svaki na po 80.000 dinara. Kako nisu mogli da prikupe novac kazna im je zamijenjena sa po 60 dana zatvora", rečeno je u Prekršajnom sudu za Insajder.

Oni su, kako su prenijeli mediji, tokom prvog dana protesta zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i pokušali da ih zapale.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм