Beograd

Dvije učenice prijavile nastavnika za seksualno uznemiravanje

  • Извор: Телеграф
  • 21.03.2022. 16:41

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je prosvjetnoj inspekciji Ministarstva prosvjete da prikupi potrebna obavještenja u vezi sa optužbama za polno uznemiravanje maloljetnih učenica, na račun jednog nastavnika u Njemačkoj školi u Beogradu, potvrđeno je za "Telegraf.rs".

"Tužilaštvo je tim povodom formiralo predmet, na osnovu članka objavljenog u nedeljniku 'Vreme' 10. marta, a takođe mu je preko punomoćnika, dvoje učenika ove škole podnijelo privičnu prijavu, zbog sumnje da je učinjeno krivično djelo polno uznemiravanje, saopšteno je iz tužilaštva", kažu u tužilaštvu.

Zahtjev za pružanje potrebnih obavještenja prosvjetnoj inspekciji Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog nadzora upućen je kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo polno uznemiravanje, precizira tužilaštvo.

U listu "Vreme" objavljeno je da je u Njemačkoj školi u Beogradu učenice i jednu nastavnicu jedan nastavnik "upadljivo odmjeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare".

Prema optužbama više učenica 11. razreda, profesor D. im upadljivo zuri u grudi i zadnjice, učestalo i uporno, tako da to cijeli razred primjećuje, a one se osjećaju posramljeno i poniženo, navodi nedjeljnik.

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм