Priština

Dvojici Srba na tri godine zabranjen ulazak na KiM

  • 03.08.2023. 14:09

Osnovni sud u Prištini osudio je na šest mjeseci zatvora i dopunskom kaznom u vidu zabrane ulaska na Kosovo Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića, dvojici Srba koji su uhapšeni zbog navodnog organizovanja nereda na sjeveru KiM krajem maja, izjavio je advokat Miloš Delević.

Zatvorska kazna zamijenjena je novčanom. Jevtić i Sekulić su, pored toga što su osuđeni na šest mjeseci zatvora, dobili i dopunsku kaznu u vidu zabrane ulaska na Kosovo u trajanju od tri godine. Oni su krajem maja bili uhapšeni na prelazu Jarinje.

"Siniša Jevtić je danas osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Kazna zatvora mu je na prijedlog odbrane zamijenjena u novčanu kaznu u iznosu od 5.700 evra. Porodica je sakupila novac, ja ću danas platiti kaznu kao njegov branilac i očekujem da u toku dana bude pušten na slobodu", rekao je za "Kosovo onlajn" branilac Siniše Jevtića, advokat Miloš Delević.

Jevtić i Sekulić se terete za krivična djela "učestvovanje u protestu" i "huliganstvo", a njihova imena našla su se na spisku premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u kome je iznio imena ljudi koja je optužio za organizovanje nereda na sjeveru.

Prema Kurtijevim riječima, Jevtić i Sekulić su takođe dio navijačke grupe "delije".

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.