Ivica Dačić

Ekonomske zone za bolju budućnost svih građana

  • 09.07.2018. 17:20

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić založio se danas u Londonu za jačanje trgovinskih odnosa u regionu, istakavši da bi stvaranje regionalne ekonomske zone doprinijelo i boljoj budućnost svih građana.

On je na na panelu "Budućnost Berlinskog procesa", u okviru Samita o Zapadnom Balkanu ocijenio da, nažalost, nije sve u sprovođenju reformi koje Srbija dosta uspješno sprovodi, već da postoje i druge prepreke koje usporavaju procese u regionu, pa i evropske integracije. 

"Svako od nas u regionu ima svoj plan i dinamiku sprovođenja reformi, želeći da što više uključi sve aktere u društvu, pa i civilno društvo koji je njen veliki deo", istakao je resorni ministar. 

On je podvukao da se prošlost ne može mijenjati, ali da je sigurno da se budućnost može ispravljati kako bi bilo svima bolje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 

"Prevazilaženjem političkih problema u regionu, ekonomski i trgovinski odnosi, pa i ideja o regionalnoj ekonomskoj zoni, dovešće do rezultata, jer je to pravi put", naglasio je Dačić. 

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!