Ibarska magistrala

Filmska potjera: Pijani kamiondžija bježao od policije

  • Izvor: Agencije
  • 16.12.2021.11:17

Filmska potjera dogodila se sinoć na Ibarskoj magistrali u mjestu Mrčajevci, kada su pripadnici saobraćajne policije pokušali da zaustave vozača kamiona koji se oglušio o njihove naredbe, nakon čega je nastala potjera.

Vozač kamiona kretajući se iz pravca Kraljeva ka Čačku pod dejstvom alkohola pokušao je da pobjegne saobraćajnoj policiji uopšte se ne obazirući na upozorenja, zatim je policija sjela u automobil prateći ga pod rotacijom naredna dva-tri kilometra, pokušavajući da ga zaustavi.

"U pitanju je čovjek iz Mrčajevaca. Bježao je kamionom par kilometara, nije želio da zaustavi vozilo, jedva smo ga stigli. Zaustavio se u tek Donjoj Gorevnici i utvrđeno je da ima 1,76 promila alkohola u krvi, priveden je u policijsku stanicu gdje je zadržan na triježnjenju. U posljednje vrijeme takvih vozača ima previše u saobraćaju i prave su tempirane bombe za ostale učesnike",  rečeno je agenciji RINA u policiji.

Prema Zakonu, za bježanje službenom licu kazna je 30.000 dinara, a za vožnju pod dejstvom alkohola 100.000.

Takođe, vozaču prijeti i 10 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 20 kaznenih poena, kao i trajno oduzimanje vozačke dozvole, što će u postupku utvrditi sud.