Odavali i službene tajne

Finansijska istraga protiv policajca i njegove supruge radnice BIA zbog šverca kokaina

 • Извор: Телеграф
 • 10.08.2022. 16:01

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv Daniela J. policajca Uprave kriminalističke policije Srbije, njegove supruge Dušice J. koja je zaposlena u BIA i bivšeg policajca Milivoja K., potvrđeno je za "Telegraf.rs" iz Tužilaštva za organizovani krimal Srbije.

Tokm istrage oni će morati da dokažu kako su stekli imovinu kao i odakle im novac u gotovini. Za sada im ništa od pokretne i nepokretne imovine nije privremeno oduzeto.

Podsjećanja radi, Dušica J. (39), zaposlena u Bezbjednosno-informativnoj agenciji i njen suprug, Daniel J. (41), službenik Uprave kriminalističke policije, kao i bivši policajac Milivoj K., uhapšeni su prošle nedjelje zbog sumnje da su učestvovali u švercu kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, ali i odavali službene informacije kriminalcima.

Prema operativnim saznanjima policije, oni su učestvovali sa crnogorskim kriminalcima u nabavci kokaina, ali im je glavni zadatak bio prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore. Po turi je prenošeno 1.5 do 2 miliona evra, provizija za prenos im je bila 1.5 %.

Sumnja se da su Daniel i Dušica, navodno, odavali i službene tajne kriminalnom klanu Radoja Zvicera i Veljka Belivuka.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

Тагови:
 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.