Roditelji oprez

Fotografije djece s mora bolesnici skidaju i šalju u grupe

  • Izvor: Kurir
  • 08.07.2021.12:47

Pronađena je čak i grupa sa slikama beba u kojoj su odrasli muškarci pisali gnusne poruke.

Na društvenim mrežama vrebaju na stotine pedofila, koji su jedva dočekali ljeto kako bi se dočepali novih fotografija golišave ili polugolišave djece, pa čak i beba!

Roditelji koji slike s plaže žele da podijele, recimo, na Fejsbuku ili Instagramu i ne slute da tamo neprestano vrebaju ljudi izopačene svijesti i bolesnih umova.

Lovci na pedofile, operativci iz grupe Stop pedofiliji SP, koji imaju volontere u cijelom regionu, svjedoci su niza užasnih slučajeva nastalih upravo nakon običnih, benignih objava fotografija djece na društvenim mrežama.

Oni zato pozivaju roditelje da slike svoje djece ne postavljaju na mreže.

Praćenjem pojedinaca ušli su u trag stranicama s brojnim dječjim fotografijama iz cijelog svijeta. Na određenim stranicama hiljade pedofila lajkovale su fotografije i pisale grozne komentare ispod slika djece stare od tri do 13 godina koje su nastale na plažama. Istragom ove organizacije utvrđeno je da su fotografije bile skinute s roditeljskih profila bez dozvole.

Da stvar bude još gnusnija, oni su došli i do grupe sa slikama beba, gdje su odrasli muškarci komentarisali "kako beba ima lijepe usne i usta" i slične gadosti. Zahvaljujući njihovoj istrazi i radu, grupe su ugašene, a dio osoba iz tih grupa je i procesuiran.

Tagovi: