Министар унутрашњих послова Србије

Гашић: Албанска мафија помаже кријумчарима миграната

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 12:15

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић рекао је да организоване криминалне групе које шверцују мигранте на сјеверу Србије имају помоћ албанске мафије са Косова и Метохије.

- То нису мигранти, ово су организоване криминалне групе против којих ми водимо борбу - да одвојимо шта су мигранти, а шта су организоване криминалне групе, уз помоћ албанске мафије, која долази из наше јужне покрајине. Оружје, све долази одоздо - рекао је Гашић у београдској општини Раковица.

Гашић, који је положио камен темељац за нову зграду Команде Жандармерије, захвалио је припадницима ове јединице за ангажман у Суботици и Пироту, у пограничним областима Србије /гдје су присутни мигранти/.

Он је нагласио да ниједна организована криминална група или криминалац нису добродошли у Србију.

Гашић је поручио припадницима Жандармерије да су ту да спријече сваког криминалца који жели да на било који начин угрози безбједност грађана Србије и дјеце. Он је истакао да су припадници Жандармерије понос Србије и најавио да им до краја године стиже опрема коју су сами бирали, пренио је Танјуг.

Гашићу је командант Жандармерије Саша Косовић уручио на поклон сабљу, реплику сабље првог српског министра унутрашњих послова Јакова Ненадовића.

Жандармерија је посебна јединица полиције у сједишту Дирекције полиције и ангажује се на приједлог руководиоца организационе јединице, по одобрењу директора полиције.

У задатке Жандармерије спадају сузбијање тероризма, хапшење чланова организованих и других опасних криминалних група и појединаца у сарадњи са другим организационим јединицама МУП-а, успостављање јавног реда нарушеног у већем обиму, сузбијање побуна у институцијама за извршење кривичних санкција, обезбјеђење објеката и личности, пружање помоћи у ванредним ситуацијама.

Жандармерија се тренутно састоји од Команде у Београду, Ронилачке јединице и четири одреда Жандармерије: у Београду, Нишу, Новом Саду и Краљеву.

Пратите нас и путем Вибера