Министар унутрашњих послова Србије

Гашић: Србија неће дозволити агресију Свечље над српским народом

  • 01.04.2024. 23:00

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић поручио је да Србија неће дозволити да Срби на Косову буду изложени агресији такозваног министра унутрашњих послова из Приштине Џељаља Свечље, нити агресији "његових паравојних формација".

- Нећемо дозволити да буду изложени агресији Свечље ни његових паравојних формација које су само пресвучени ОВК, као ни нове погроме, протјеривања и убијања Срба - истакао је Гашић.

Поводом изјаве Свечље да се "око 400 српских екстремиста обучава на граници Косова са Србијом", Гашић је истакао да би Свечљу требало подсјетити да је Косово и Метохија дио Србије у складу са Уставом Србије, Повељом УН и Резолуцијом 1244, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Према Гашићевим ријечима, када год Свечља упућује оптужбе на рачун предсједника Србије, то је заправо најава новог насиља и притиска на Србе којима жели да их протјера са њихових вјековних огњишта.

Гашић је навео да су сукоби и тензије једини ријечник којим Свечља и "његов власник (Аљбин) Курти" умију да комуницирају, наводећи да незаконитим преузимањем надлежности Кфора, стварањем нелегалних база РОСУ на сјеверу Покрајине показују да не поштују Бриселски споразум ни Европу нити су им мир и владавина права познате, а ни жељене категорије.

Он је додао да су насиље, мржња, прогон и убијање Срба оно чиме су задојени и не либе се да то отворено покажу. 

Пратите нас и путем Вибера