Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Gašić: Znamo ko je ubica Olivera Ivanovića

  • Извор: Агенције
  • 21.06.2023. 13:57

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je na sjednici Skupštine da se zna ko je ubio Olivera Ivanovića i da su srpski istražni organi sve utvrdili.

"Ove knjige su ovdje. Ovdje su vam sve ono na čemu su službe radile i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića. Mi tačno znamo ko je ubica. Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od njemačkih organa, pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovjek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sletio, kada je ušao u Prištinu, slike kad je ulazio u stan. Naše pitanje je stalno bilo, našim partnerima, da nam daju snimke satelitskih kamera. Oni kažu da ne mogu, jer je bila magla. Dajte nam snimke, uključite u nas u istragu oko svega toga", rekao je i dodao:

"Jedna stvar, koja je mnogo bitna, niko od vas se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o porodici koliko je vodio Vučić, dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru“, rekao je Gašić, dodajući da je slučaj riješen na način kako to profesionalci rade i da to što su oni sad nedostupni našim državnim organima ne znači da ubuduće neće biti.

Ministar je govorio i o slučaju "Jovanjica“ i inspektorima Mitiću i Milenkoviću, koji su otkrili najveću plantažu marihune u Evropi.

On je ponovo napao policajce koji su radili svoj posao.

"Radi se o dva inspektora koji pokušavaju da zadrže svoje pozicije. Inače jedan od njih je od njih dvojice je blizu 9 mjeseci na bolovanju. Drži svoje načelničko mjesto, naravno. Drugi je manje od toga na bolovanju. Obojica su sa više prijava Sektora unutrašnje kontrole do sada prijavljivani, zbog zloupotreba u mnogim slučajevima koje smo imali. Po ko zna koji put vam kažem, ja svoj telefon nisam promijenio od 1996. godine. Jedna jedina poruka je bila. Ne zaboravite jednu stvar, gazdinstvo ‘Jovanjica’ je krenulo sa uzgojom organske hrane. Ne zaboravite sljedeću stvar, oni su više puta od MUP-a u tom periodu tražili zahtjev da se izvrši kontrola na tom gazdinstvu, vrijednosti marihuane, zato što su željeli i tražili od Ministarstva poljoprivrede uzgoj medicinske marihuane“, rekao je Gašić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина