Милан Веруовић

Гдје је данас Ђинђићев тјелохранитељ рањен током атентата: Просуо сам цријева

  • Извор: Агенције
  • 03.03.2024. 16:07

Испред сједишта Владе Србије, 12. марта 2003. године убијен је премијер Србије и лидер Демократске странке Зоран Ђинђић.

Био је то уобичајен дан за премијера Србије, који је требало да има неколико састанака.

У моменту атентата са Ђинђићем је био и његов тјелохранитељ Милан Веруовић, који је и сам био тешко рањен.

Милан је убрзо по оснивању Демократске странке постао њен члан, а убрзо након тога је постао дио личног обезбјеђења њеног предсједника Зорана Ђинђића.

Због угрожене безбједности након атентата са супругом и дјецом се сели у Француску, а након неколико година се вратио у Србију.


Комшије о трагедији у Новом Саду: Кажу да су отровали дјечицу

Комшије о трагедији у Новом Саду: Кажу да су отровали дјечицу

По повратку у земљу Веруовић је седам година био припадник обезбјеђења министра спољних послова Вука Јеремића.

Септембра 2014. године, објавио је књигу "Трећи метак: политичка позадина убиства Зорана Ђинђића", у коауторству са Николом Врзићем, тадашњим новинаром НИН-а.

Веруовић се често у интервјуима осврће на кобан дан када је премијер убијен, истичући детаље ужаса, преноси "Стил".

"Ја сам изашао први из аута, додао сам предсједнику штаке. ослањајући се на њих, он је изашао из аута и кренули смо ка згради Владе. Дошли смо до самог улаза у зграду Владе. У том тренутку, чуо сам први пуцањ, он је јаукнуо болно. Окренуо сам се према њему и чуо сам стршно јак прасак. Ја, схвативши да пуцају још увијек и да нас држе на нишану, видим да ми нога крвари, у том тренутку сам мислио да сам погођен у ногу. На лактовима покушавам да се привучем ауту и да некако нађем заклон испод аута. Отварам лијевом руком ауто, улазим у њега. У том тренутку, мој колега, улази у ауто у који сам ја ушао, сједа за волан аута и креће из дворишта", објаснио је Веруовић једном приликом.


Огласила се чланица жирија која је Бресквици дала нула бодова

Огласила се чланица жирија која је Бресквици дала нула бодова

"Како ће мени да кажу да сам издајник када сам просуо своја цријева на бетон. Ту сам изгубио три литра крви. И сад сам ја издајник. Једини који је указивао на догађаје који ће услиједити је био Душан Михајловић", испричао је својевремено Милан Веруовић.

Милан је данас у пензији, иако има 52 године, а једном приликом је открио како проводи своје пензионерске дане.

"Ја сам сада пензионисани припадник Министарства унутрашњих послова. Млади пензионер. Мене су склонили јер им се могло. Сигуран сам да има довољно доказа и чињеница које нисмо утврдили, а које морају да се утврде. Безброј ствари је остало нејасно, а пресудом је запечаћено то да нисмо добили истину. Радим синопсис мојих сјећања и надам се да ће то заживјети кроз филмску индустрију", открио је Милан.

Веруовић из брака са супругом Жаном има два сина Василија и Михајла, који је постао један од најпопуларнијих пјевача млађе генерације, познатији под надимком Војаж.

Милан не крије колико је он као родитељ поносан на успјех свога сина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм