Putin o rezoluciji 1244

Gdje su srpski policajci i graničari na Kosovu?

  • 17.01.2019. 18:21

Ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je danas da se Rusija zalaže za postizanje uzajamno prihvatljivog rješenja između Beograda i Prištine, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

On je na konfereciji za novinare u Beogradu naglasio da Rusija dijeli zabrinutost građana Srbije u vezi sa nerazumnim koracima Prištine, koji mogu dovesti do destabilizacije na Balkanu. 

"Nema zajednice srpskih opština. Mora se više poštovati međunarodno pravo da bi se došlo do pravednog rješenja... Ruski stav je poznat i slažemo se da je neophodno uzajamno prihvatljivo rješenje na osnovu Rezolucije UN 1244", dodao je Putin. 

Takođe je podsjetio da je Rezolucijom 1244 predviđeno da određeni broj srpskih policajaca i graničara može da bude na teritoriji Kosova.

„Gdje su oni?“, upitao je Putin i naglasio da međunarodno pravo mora mnogo više da se poštuje.

On je rekao da je Rusija spremna da sarađuje sa svima, ali da je važno i da se poštuje međunarodno pravo i da rješenje bude pravedno.

„Treba da ubedimo naše partnere da, ako želimo mir na Balkanu, moramo da nađemo kompromis i da ga održimo“, zaključio je Putin.

On je izrazio žaljenje što su prištinske vlasti u proteklo vrijeme preduzele provokativne korake, te dodao da je odluka o transformaciji Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku predstavlja kršenje Rezolucije 1244, koja ne dopušta bilo kakvo formiranje vojske, osim prisustva vojnog kontingenta UN.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија