ATV

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине

Гренел: Саливан и Блинкен пласирали лажне информације о српским трупама

 • Извор: АТВ
 • 30.09.2023. 21:51

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је да су савјетник за националну безбједност САД Џејк Саливан и државни секретар Ентони Блинкен пласирали лажне информације о распоређивању српских трупа на административној линији са Kосовом.

Гренел је на друштвеној мрежи Икс навео да Блинкен и Саливан немају "додирних тачака са Балканом", као и да је број српских војника у рејону административне линије смањен у односу на прошлу годину, са 14.000 на 7.500 војника.

- Џејк Саливен и Ентони Блинкен јуче су пласирали лажне информације о српским трупама на граници са Kосовом. Они су тако ван додира са Балканом. Прошле године је било 14.000 војника, данас 7.500 војника, а до понедјељка ће бити 4.000 српских војника на граници - поручио је Гренел.

Он је упитао зашто је администрација предсједника САД Џозефа Бајдена доставила погрешне информације, и због чега је косовском премијеру Аљбину Kуртију дозвољено да пређе црвену линију постављену 3. јуна.

- Зашто је Бијела кућа Џозефа Бајдена лагала о нагомилавању? И зашто су поставили црвену линију 3. јуна за Аљбина Kуртија и онда га пустили да пређе ту линију без посљедица - додао је Гренел.

Гренел је закључио да слабост изазива хаос.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.