Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине

Гренел: Саливан и Блинкен пласирали лажне информације о српским трупама

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2023. 21:51

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је да су савјетник за националну безбједност САД Џејк Саливан и државни секретар Ентони Блинкен пласирали лажне информације о распоређивању српских трупа на административној линији са Kосовом.

Гренел је на друштвеној мрежи Икс навео да Блинкен и Саливан немају "додирних тачака са Балканом", као и да је број српских војника у рејону административне линије смањен у односу на прошлу годину, са 14.000 на 7.500 војника.

- Џејк Саливен и Ентони Блинкен јуче су пласирали лажне информације о српским трупама на граници са Kосовом. Они су тако ван додира са Балканом. Прошле године је било 14.000 војника, данас 7.500 војника, а до понедјељка ће бити 4.000 српских војника на граници - поручио је Гренел.

Он је упитао зашто је администрација предсједника САД Џозефа Бајдена доставила погрешне информације, и због чега је косовском премијеру Аљбину Kуртију дозвољено да пређе црвену линију постављену 3. јуна.

- Зашто је Бијела кућа Џозефа Бајдена лагала о нагомилавању? И зашто су поставили црвену линију 3. јуна за Аљбина Kуртија и онда га пустили да пређе ту линију без посљедица - додао је Гренел.

Гренел је закључио да слабост изазива хаос.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)