Kancelarija za Kosovo i Metohiju

“Hapšenje srpskog policajca nastavak progona srpskog naroda na KiM”

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2023. 22:47

Današnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Milјana J. na Jarinju nastavak je pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se podsjeća da je on uhapšen pred očima supruge i dvoje maloljetne djece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpjeli ogroman stres. 

“Odmah po saznanju o Milјanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bismo im i na taj način pružili prijekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć”, navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije kažu da je jedno od glavnih pitanja koje se postavlјa kako se to “Milјan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne potjernice i na teret stavlјaju djela stara više godina?”

“To dovolјno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namjerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natjera da se vrate u Kosovsku policiju”, zaključili su u saopštenju iz Kancelarije za KiM.

(Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)