Zapadna Morava

Heroj Srbije: Nemanja shvatio da će se most srušiti pa zaustavio autobus koji je trebalo da pređe

  • Извор: РТС
  • 17.06.2023. 15:27

Nedugo prije nego što se most preko Zapadne Morave jutros srušio, preko njega se uputio autobus, pun turskih državljana.

Mještanin Nemanja Bogosavljević primijetio je da jedan stub mosta nestabilan i prepriječio autom put. Ubrzo potom, most se srušio, a tragedija je izbjegnuta.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rješenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 7. novembra 2022. godine, ali su mještani most koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara.

Pucnjava kod Subotice, veliki broj policajaca na terenu

Pucnjava kod Subotice, veliki broj policajaca na terenu

Nemanja je oko 6.20 izašao da vidi u kakvom je stanju most, koji je već bio oštećen.

"U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, vidio sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi“, ispričao je Nemanja za RTS.

Kako kaže, poslije sedam-osam minuta se vraćao nazad i vidio je autobuse sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, koji su htjeli da pređu most.

Nemanja priča da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi.

Oglasio se Kusturić nakon transporta pacijenta iz Trebinja u UKC Srpske

Oglasio se Kusturić nakon transporta pacijenta iz Trebinja u UKC Srpske

"Uspio sam negdje tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, poslije nekih pola minuta, došla je policija i uspjeli smo da spriječimo neku veću katastrofu“, rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu, uspjevši da snimi momenat rušenja mosta.

O heroju Nemanji Bogosavljeviću na društvenim mrežama pisao je i ministar građevinarstva Goran Vesić.

"Nemanja Bogosavljević je primijetio rano jutros oko šest sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavijestio saobraćajnu policiju i primijetio je autobus pun turskih državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Prepriječio je put kolima autobusu i spriječio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je spriječio veliku tragediju i pravi je heroj", naveo je Vesić u svojoj objavi.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.